Британія відправить військових експертів до Боснії, щоб протидіяти впливу РФ

Британія відправить військових експертів до Боснії, щоб протидіяти впливу РФ
Читать на русском

Новий радник зі стратегічної оборони підтримуватиме оборонну реформу в країні, допомагаючи їй розвивати збройні сили, наведені до стандартів НАТО.

Британія відправить військових фахівців до Боснії та Герцеговини для протидії російському впливу та посиленню місії НАТО. Про це йдеться у повідомленні британського уряду.

"Ми не можемо допустити, щоб Західні Балкани стали ще одним майданчиком для згубної діяльності Путіна. Роздмухуючи вогонь сепаратизму, Росія прагне скасувати досягнення останніх трьох десятиліть у Боснії та Герцеговині, досягнення, які принесли більшу стабільність всьому нашому континенту", - заявив прем'єр Великобританія. Джонсон.

На прохання офісу НАТО в Сараєво, британський військовий експерт із боротьби з дезінформацією та цивільний радник зі стратегічної оборони будуть направлені на підтримку та навчання ЗС Боснії та Герцеговини.

Це допоможе зміцнити офіс НАТО та здатність Боснії та Герцеговини протистояти зловмисним впливам, допомагаючи блокувати російські та інші спроби підірвати демократію в країні та регіоні.

Також планується виділити 750 000 фунтів стерлінгів на створення центру кібербезпеки в Сараївському університеті. Як зазначають у британському уряді, це зміцнить захист Боснії та Герцеговини від кібератак, які можуть завдати шкоди людям як у країні, так і за її межами.

Новини партнерів

СБУ затримала російського інформатора, який розвідував дані для ракетних ударів і диверсій у Чернігівській області (Відео)
Український снайпер ССО розстріляв окупантів (Відео)

Найпопулярніше за тиждень