Британія продасть та поставить Україні бойові кораблі через концентрацію 90000 військових РФ на кордоні

Британія продасть та поставить Україні бойові кораблі через концентрацію 90000 військових РФ на кордоні
Читать на русском

Британія також надасть консультаційну та технічну підтримку для будівництва військово-морської інфраструктури, включаючи постачання обладнання.

Україна підписала з Великобританією угоду про постачання військових кораблів і ракет для зміцнення військово-морського потенціалу на тлі зростаючої агресії з боку Росії.

Про це повідомляє APnews із посиланням на британські ЗМІ.

Угода між урядами була підписана минулого тижня, згідно з яким Україна може отримати фінансування контрактів із британськими постачальниками, щоб зміцнити свій військово-морський потенціал.

Новий договір передбачає доставлення двох кораблів протимінного захисту MCMV, спільне виробництво восьми ракетних кораблів та модернізацію систем озброєння вже наявних кораблів, а також спільне виробництво фрегату та консультаційну та технічну підтримку для будівництва військово-морської інфраструктури, включаючи постачання обладнання.

Британські ЗМІ, зокрема DailyMail, наголошують, що угоду підписали на тлі зростаючої російської агресії та концентрації 90000 військових РФ.

Видання SkyNews пише, що "будь-яка допомога Великобританії в нарощуванні українського флоту, швидше за все, сприйматиметься Кремлем як нова провокація".

Раніше міністри оборони України та Британії, Олексій Резніков і Бен Уоллес, зробили спільну заяву, що “Україна та Британія не хочуть бути ворожими та не прагнуть стратегічно оточувати чи вести підривну діяльність проти Росії”.

Раніше APnews також повідомляв, Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Великобританії Беном Воллесом. Під час спілкування сторони обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морях, співпрацю двох країн з питань флоту, а також проблему "Північного потоку-2".

Новини партнерів

Арестович заявив, що критики Зеленського та Єрмака "мають застрелитися" після розслідування Bellingcat
Вихідні дні та свята у грудні 2021 року

Найпопулярніше за тиждень