Борщ тепер офіційно український та буде під захистом ЮНЕСКО

Борщ тепер офіційно український та буде під захистом ЮНЕСКО
Читать на русском

У Києві громадськість пропонує переймувати одну зі столичних вулиць та назвати на честь борщу з метою захисту національної страви від намагань РФ привласнити її.

Український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони. Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

На засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за зверненням МКІП було внесено елемент “Культура приготування українського борщу” до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

"Битва за борщ була розпочата ще до війни. І скільки б Маша Захарова не розповідала, що “книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати” і взагалі наш борщ - це “прояв екстремізму та нацизму”, цей “прояв екстремізму” тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО", - зазначив Ткаченко.

Він також повідомив, що Україна буде із задоволенням ділитися борщем і його рецептами зі всіма цивілізованими країнами.

"Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське. Але пам'ятайте та будьте певні - як у війні за борщ так і в цій війні ми переможемо", - додав міністр.

Новини партнерів

З 1 липня зросли ліміти виплат за автострахування
Прогноз погоди на вихідні 2–3 липня: зі спекою і грозами

Найпопулярніше за тиждень