"Бориспіль" вперше потрапив до ТОП-15 найбільших аеропортів Європи

"Бориспіль" вперше потрапив до ТОП-15 найбільших аеропортів Європи
Читать на русском

За чотири місяці в аеропорту побували понад 1,7 мільйона пасажирів.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" за підсумками січня-квітня 2021-го року вперше потрапила в ТОП-15 найбільших аеропортів Європи за кількістю пасажирів. Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу аеропорту і звіт ACI Europe (Міжнародної ради аеропортів Європи).

У цьому рейтингу знайшлося місце 341 європейському аеровокзалу. І в цьому списку "Бориспіль" виявився на 14-му місці. Український аеропорт випередив аеропорти Відня, Рима, Лісабона, Афін, Мюнхена, Барселони, Брюсселя, Стокгольма, Цюріха, Мілана та Варшави.

Домогтися такого досягнення, за словами голови наглядової ради Володимира Жмака, вдалося завдяки тому, що вже в травні аеропорт відновив 60% рейсів в порівнянні з показниками 2019 року. А ось країни-учасниці Євроконтролю відновили не більше 39% рейсів в порівнянні з 2019-м.

"Тому аеропорт "Бориспіль" відновлюється в півтора рази швидше. Зараз ми очікуємо повноцінного відновлення авіасполучення з країнами ЄС для активного зростання пасажиропотоку", - заявив Жмак.

При цьому варто відзначити, що за період січень-квітень 2021-го року міжнародний аеропорт "Бориспіль" все одно обслужив на 28,3% менше пасажирів, ніж за аналогічний період в 2020-м. Проте, за чотири місяці в "Борисполі" побували трохи понад 1 мільйона 751 тисячі осіб.

При цьому раніше APnews повідомляв, що Укравтодор до кінця літа обмежить рух по дорозі з Києва в аеропорт "Бориспіль". Рух в обидві сторони організують по одній половині траси.

Новини партнерів

Міноборони Британії про обстріл есмінця Росією: Флоту "не завадять" ходити біля берегів Криму
У Києві вперше за майже рік ніхто не помер від коронавірусу

Найпопулярніше за тиждень