Богдан мстить Зеленському та хоче повернутися в "політичну тусовку" - політолог

Богдан мстить Зеленському та хоче повернутися в "політичну тусовку" - політолог
Ексклюзив
Читать на русском

Політичний експерт Андрій Золотарьов також припускає, що екс-глава ОП вже може бути частиною нового політичного проекту.

Колишній глава Офісу президента Андрій Богдан поширює провокативні заяви через те, що його витіснили з так званої "політичної тусовки". Таким чином, він намагається помститися чинній владі в особі Володимира Зеленського.

Таку думку в коментарі APnews висловив політолог Андрій Золотарьов.

За його словами, Андрій Богдан досить вдало підібрав час, що показати, що він нібито "тримає на гачку" главу держави, адже рейтинг Володимира Зеленського трохи "просів", якщо порівнювати із цифрами, що ми бачили на початку його каденції.

"Зрозуміло, що є бажання помститися. У політиці не мстяться лише лякливі, а одразу мстяться лише дурні. Богдан не лякливий і не дурний. Саме тому він досить вдало вибрав час, коли ми бачимо, що сформувався тренд на зниження особистого рейтингу Зеленського. «Падаючого підштовхни» - таким гаслом можна було підписати його 4,5-годинне інтерв’ю (ред. Інтерв’ю Андрія Богдана журналісту Дмитру Гордону).

Що залишилось за лаштунками? Він не стільки себе пропонує як публічно-політичну фігуру, скільки як менеджера, головного радника для майбутніх політичних проектів. Він і окреслив те, що він бачить потенційно чотирьох наступників Зеленського. Ми чули і про Кличка, і про Разумкова, і про Гройсмана, і про пана Портнова", - зазначив Золотарьов.

Політолог не виключає, що Богдан бажає повернутися на політичну арену і бути "у грі", незважаючи на заяви про те, що він ніколи не повернеться в Офіс президента. Що стосується виклику у ДБР по справі «вагнерівців», то Золотарьов впевнений, що Богдану нічого не загрожує:

"Я гадаю, що інтерв’ю Богдана – скоріше за все викликано "синдромом відлучення від великої політики". Люди, які мають і гроші, і певний статус, коли вони випадають із "політичної тусовки", то вони понад усе бажають знову бути у грі. Так і є з паном Богданом.

Те, що він наговорив, то він досить спритно вів навколо "червоних ліній", але одного разу він їх не перетнув. Пам’ятаючи ще й те, що Богдан досить спритний адвокат, то я так гадаю, що ця «велика риба» не по зубам ДБРівцям.

Уже оприлюднено прес-реліз щодо спілкування пана Богдана в ДБР. Там дали зрозуміти, що Богдан визнав, що він просто займався тролінгом та «болтологією», а обличчя його свідчило про те, що він володіє ситуацією і йому нічого не загрожує".

При цьому, Андрій Золотарьов припускає, що екс-глава ОП вже може бути частиною нового політичного проекту.

"Є ймовірність, що Богдан ще є частиною іншого, великого політичного проекту. Тут варто нагадати, що він тривалий час працював з паном Коломойським, який ображений і має певні питання до президента. Зараз дуже вдалий час, щоб нагадати про ці питання.

Богдан дав зрозуміти, що він знає занадто багато інформації, і якщо він почне її вкидати в інформаційний простір, то Зеленському буде непереливки", - наголосив політичний експерт.

Водночас, політолог Володимир Воля не розглядає Андрія Богдана як політичного діяча, пояснюючи свою думку тим, що дії Богдана викликали обурення у суспільства, коли той обіймав посаду глави ОП.

"Я вважаю, що Богдан таким чином бажає помститися. Він просто грався. При цьому, він конкретно не сказав, що "я бачив". Він зараз розповідає, що не повернеться в Офіс президента. Тут питання, а хто його ще поверне?

Богдан – людина, яка зараз свої образи в різних форматах висловлює. Я не думаю, що у нього є якась серйозна політична перспектива. Він своїми діями викликав дуже багато критики. Він маніпулював законодавством, коли його призначили керівником Офісу президента і щоб обійти закон про люстрацію – просто назву змінили. Це жонглювання і шахрайство, тож я не думаю, що це якийсь політичний проект. У Богдана немає політичної кар’єри", - пояснив Володимир Воля.

Нагадаємо що колишній глава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв'ю Дмитру Гордону 9 вересня заявив, що Василя Бурбу звільнили з Головного управління розвідки Міноборони України через спецоперацію з метою затримати найманців "ПВК Вагнера", яка провалилася через один дзвінок.

За його словами, він знає, "хто дзвонив і куди дзвонив", і що це була людина "з найближчого" оточення Зеленського.

В результаті, слідчі Державного бюро розслідувань викликали Андрія Богдана як свідка для проведення слідчих дій та перевірки його слів, озвучених в інтерв’ю. Як виявилося, жодних підтверджень і доказів у нього немає.

Як повідомляв APnews, Богдан заявив, що його справу зареєстрували ще до появи інтерв’ю.

Новини партнерів

Скандал в українському хокеї: чемпіони світу та володарі Кубка Стенлі вимагають відставки керівництва ФХУ
Сподіваємося на теплу зиму. Експерти пояснили, що буде з цінами на опалення в новому сезоні

Найпопулярніше за тиждень