Близько 150 українців попросили забрати їх з Казахстану, але деякі вже передумали, - МЗС

Близько 150 українців попросили забрати їх з Казахстану, але деякі вже передумали, - МЗС
Читать на русском

У міністерстві розповіли, як українці можуть повернутися додому – зокрема, 13 та 16 січня заплановано регулярні рейси

Близько 150 громадян звернулися до українського посольства в Казахстані про допомогу в поверненні на Батьківщину. При цьому частина з них вже передумала - у зв’язку з тим, что безпекова ситуація у країні починає стабілізуватись.

Про це APnews пише з посиланням на пост спікера міністерства закордонних справ Олега Ніколенка.

Наразі міжнародне авіасполучення із Нур-Султаном повністю відновлене за винятком деяких рейсів європейських авіакомпаній. Для тих, хто вирішить повернутись, 13 та 16 січня заплановані регулярні рейси до Києва.

Відновлюється також транспортне сполучення, зокрема залізничне, між великими казахстанськими містами. Україна вже домовилась із казахстанською залізницею про можливість придбання групових квитків для громадян України, які висловлять бажання прибути до Нур-Султана для подальшого вильоту до Києва.

Також домовились із авіакомпанією Air Astana про можливість безкоштовного перебронювання квитків на скасовані рейси із Алмати на нові рейси із Нур-Султана.

Українцям, які воліють скористатися цією опцією, МЗС радить завчасно перевіряти наявність місць і дати рейсів із Нур-Султана.

За інформацією казахстанської сторони, міжнародний аеропорт Астани також готовий до відновлення повноцінної роботи. Про точний час відкриття аеропорту буде повідомлено додатково.

У МЗС підкреслили, що за останніми даними серед постраждалих або затриманих під час останніх подій в Казахстані українців немає.

Раніше APnews писав, що МЗС засудило насильство під час кривавих "газових" протестів у Казахстані.

Новини партнерів

Зеленський попросив Канаду "бути готовими" до введення "попереджувальних" санкцій проти РФ
Крим знову «віддали» Росії: французький телеканал потрапив у скандал через карту України

Найпопулярніше за тиждень