Блінкен про вступ України в НАТО: Є всі інструменти, але потрібна згода інших країн Альянсу

Блінкен про вступ України в НАТО: Є всі інструменти, але потрібна згода інших країн Альянсу
Читать на русском

Блінкен зазначив, що США працюють з Україною "практично на щоденній основі", однак що стосується ПДЧ - потрібен повний консенсус з іншими членами НАТО.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна вже володіє необхідними інструментами для подальшого просування у члени НАТО.

Про це Блінкен сказав під час слухань у Комітеті із закордонних справ Сенату, передає APnews.

Державний секретар Штатів нагадав про щорічну програму для країн, які прагнуть стати частиною Альянсу і сказав, що "Україна виграє від неї".

"Ми підтримуємо членство України в НАТО. І на сьогодні в неї є всі необхідні інструменти для подальшого просування в цьому напрямку.

Відколи створено план дій щодо членства в НАТО, було розроблено низку інших дуже важливих інструментів, покликаних допомогти країнам підготуватися до можливого членства, включаючи щорічну програму, від якої, за нашою оцінкою, Україна тільки виграє", - зазначив Блінкен.

Він підкреслив, що Україна має інструменти для членства в НАТО "у майбутньому", однак жодних конкретних термінів названо не було.

"Гадаю, зараз деякі країни підтримують це меншою мірою, ніж інші, але незалежно від плану, в України є інструменти, необхідні для просування вперед, щоб бути готовою до членства в майбутньому", - підкреслив держсекретар США.

"Ми також повинні бачити від України постійний прогрес на цьому рівні. І, звичайно, він уже є", - додав він.

Крім того, Блінкен зазначив, що США працюють з Україною "практично на щоденній основі", однак що стосується ПДЧ - потрібен повний консенсус з іншими членами НАТО.

Як повідомляв APnews, Офіс Зеленського видалив із заяви слова Байдена про надання ПДЧ в НАТО для України.

Новини партнерів

Україна повністю перейшла у "зелену" COVID-зону: як послабили карантин
У Чорне море впав винищувач ВПС Болгарії: рятувальники його шукають

Найпопулярніше за тиждень