Б'ють кийками та застосовують газ: у Франції копи влаштували жорстку сутичку з учасниками протесту проти COVID-обмежень

Б'ють кийками та застосовують газ: у Франції копи влаштували жорстку сутичку з учасниками протесту проти COVID-обмежень
Читать на русском

Нові обмежувальні заходи уряд пояснив небезпекою поширення у Франції штаму "Дельта".

Днями президент Франції Еммануель Макрон оголосив про те, що найближчим часом уряд введе жорсткі обмеження для невакцинованих. Зокрема, їм заборонять відвідувати кінотеатри та концертні зали. А в ресторанах, торгових центрах і громадському транспорті будуть діяти "санітарні пропуски" (документ, який свідчить про вакцинацію від коронавірусу або негативний тест на COVID). Нові обмежувальні заходи уряд пояснив небезпекою поширення у Франції штаму "Дельта".

Такі обмеження викликали хвилю обурення серед громадян. У соцмережах людей закликали вийти на акцію протесту, у зв'язку з тим, що подібне рішення обмежує свободу.

Жителі Парижа та інших міст вийшли на мітинг. У столиці протести почалися на площі Республіки в полудень. Потім маніфестанти спробували переміститися на бульвар Сен-Мартен, але були зупинені поліцією. В результаті почалися жорсткі сутички копів з мітингувальниками.

Правоохоронці застосовували проти громадян кийки та сльозогінний газ. Інформації про постраждалих поки немає.

Додамо, в Марселі на акцію протесту вийшли близько 100 осіб. Серед мітингувальників були і медпрацівники, для яких вакцинацію від коронавірусу в країні зробили обов'язковою.

Приблизно стільки ж зібралося на маніфестації в місті Кан на південному заході Франції. Напередодні протести також пройшли в Аяччо і Бастії на острові Корсика.

Примітно, що після заяви Еммануеля Макрона всього за добу на вакцинацію записалися близько мільйона осіб. А за даними деяких ЗМІ, цифра і того більше від 1,3 до 1,7 мільйона людей. Опитування, проведене 12-13 липня показало, що 76% позитивно ставляться до ідеї вимагати сертифікат про вакцинацію у тих, хто купує квиток на поїзд, 66% - у тих, хто ходить на масові заходи, 53% - у відвідувачів кафе.

Раніше APnews повідомляв, Мінціфри анонсували введення в Україні трьох різних COVID-сертифікатів.

Новини партнерів

Під Одесою невідомі заради розваги влаштували стрілянину з автомату посеред вулиці. Відео
У центрі Дніпра дівчина по шию провалилась в тротуар. Відео

Найпопулярніше за тиждень