Бюджет України за 2021 рік заробив на приватизації понад 5 млрд гривень

Бюджет України за 2021 рік заробив на приватизації понад 5 млрд гривень
Читать на русском

Цей показник став найбільшим з 2014 року, але все одно сильно відстає від плану.

Програма приватизації принесла до бюджету України понад п'ять мільярдів гривень, що стало найбільшим показником з 2014 року. Про це APnews повідомляє із посиланням на заяву директора департаменту приватизації Фонду держмайна Владислава Данилишина на сторінці у Facebook.

Причому понад половина із загальної суми у 5,098 мільярда гривень бюджету принесла приватизація п'яти об'єктів. Завод "Більшовик" приніс дохід у 1,43 мільярда гривень, Калуська ТЕЦ - 801 мільйон, Львівська виправна колонія - 377,5 мільйона, Одесавинпром - 234,9 мільйона гривень, а Дунаївський комбінат хлібопродуктів - 227,1 мільйона гривень.

При цьому, незважаючи на те, що такий показник доходів є рекордним як мінімум з 2014 року, від запланованих доходів він дуже далекий. Досить сказати, що в 2021 році планувалося виручити 12 мільярдів гривень - тобто в результаті вдалося виконати лише 43% від плану.

Раніше APnews повідомляв, що антимонопольний комітет призупинив процес приватизації заводу "Більшовик". Наразі переможець аукціону не може купити акції колишнього заводу.

Новини партнерів

В Україні вводять бустерну дозу вакцинації для всіх щеплених від COVID-19
Гори сміття: у Києві за три святкові дні вивезли 32 тисячі кубометрів відходів

Найпопулярніше за тиждень