Біля берегів Канади з палаючого корабля вертольотами врятували десятки моряків

Біля берегів Канади з палаючого корабля вертольотами врятували десятки моряків
Читать на русском

Всі врятовані моряки знаходяться під наглядом лікарів у Новій Шотландії

Рятувальники США і Канади героїчно врятували 31 члена екіпажу з палаючого корабля Atlantic Destiny біля узбережжя Нової Шотландії, провінція Канади. Вони змушені були залучити вертольоти та військово-морські судна. Про це повідомляє APnews з посиланням на CNN.

Інцидент стався за 200 кілометрів від берегів Нової Шотландії, провінції Канади. Берегова охорона США отримала повідомлення про лихо після того, як на риболовецькому судні виникла пожежа і він стрімко йшов на дно. Для порятунку моряків рятувальники США і Канади змушені були використовувати вертольоти та військово-морські судна.

Спочатку екіпаж вертольота з Нової Шотландії висадив на потопаючому кораблі двох фахівців з пошуково-рятувальних робіт, щоб максимально викачати всю воду з судна і продовжити план порятунку моряків.

"Це були найскладніші умови порятунку моряків з потопаючого корабля, які я тільки бачив за всю свою кар'єру. Наша команда працювала при хвилях висотою до 100 метрів і тривалим вітром зі швидкістю 75-90 кілометрів на годину", - розповів один з рятувальників.

За повідомленням пресслужби берегової охорони США, кілька вертольотів спочатку врятували 6 моряків, а через деякий час їм вдалося підняти ще 21 члена екіпажу Atlantic Destiny. Ще кілька людей змушені були залишитися на риболовецькому судні, щоб спробувати утримати його на плаву. Але спроби прибрати воду з судна за допомогою помпи зазнали невдачі та корабель остаточно пішов на дно, але, на щастя, на борту вже нікого не було.

Інженер-електрик з авіоніки Берегової охорони США Філіп Моралес зазначив професійність рятувальників та їх ретельну підготовку, заявивши, що цей день назавжди залишиться в його пам'яті.

Всіх врятованих членів екіпажу доставили в Ярмут, Нова Шотландія, для обстеження і лікування.

Потонуле судно Atlantic Destiny - одне з офшорних рибальських кораблів компанії Ocean Choice International. Його генеральний директор Мартін Салліван висловив подяку рятувальникам за блискучий порятунок його співробітників, але також зазначив гіркоту втрати свого судна.

Раніше APnews також повідомляв, в Чорному морі загорівся суховантаж "Prince 4", який вийшов з порту Миколаєва. На борту перебували 19 членів екіпажу.

Новини партнерів

Рада не підтримала легалізацію зброї в Україні
На Закарпатті повісилася 13-річна дівчинка

Найпопулярніше за тиждень