Більшість українців вважають, що при Зеленському їх фінансове становище погіршилося - опитування

Більшість українців вважають, що при Зеленському їх фінансове становище погіршилося - опитування
Читать на русском

Про поліпшення свого фінансового стану заявили всього 10% опитаних.

Більш ніж половина українців вважає, що за два роки правління Володимира Зеленського їх фінансове становище погіршилося. Про це APnews повідомляє з посиланням на результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Так, згідно з результатами опитування 55,5% жителів України вважають, що фінансове становище їх сімей за останні два роки погіршилося. При цьому про поліпшення в цьому аспекті повідомили тільки 10,7% опитаних. Третина учасників опитування (32,9%) повідомили, що за минулі два роки в їх фінансових питаннях нічого не змінилося.

При цьому головною причиною економічної кризи в країні респонденти найчастіше називали "високий рівень корупції" (42,1%). 31,2% опитаних в якості причини кризи назвали "некомпетентність влади". Пандемію коронавірусу і війну на Донбасі причинами кризи вважає меншість опитаних - 12,1% і 8,5% відповідно.

Відзначимо, що опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього було опитано 1,2 тисячі респондентів у всіх регіонах України (крім Автономної Республіки Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України.

До вибірки не включаються території, що тимчасово не контролюються владою України, - крім АР Крим це також окремі райони Донецької і Луганської областей. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, яку контролюють українську владу.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%; 2,7% для показників, близьких до 25%; 2,1% - для показників, близьких до 12%; 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Більшість українців вважають, що при Зеленському їх фінансове становище погіршилося - опитування

Раніше APnews повідомляв, що більшість українців вважають, що країна рухається неправильним шляхом. Лише 34% громадян вважають, що Україна рухається в правильному напрямку.

Новини партнерів

Жодних селфі: додаток "Вдома" для прибулих з-за кордону тепер працює по-новому
Настала клінічна смерть: в Києві медики реанімували самогубця

Найпопулярніше за тиждень