Більше половини українців не хочуть вакцинуватися від COVID-19 - опитування

Більше половини українців не хочуть вакцинуватися від COVID-19 - опитування
Читать на русском

А майже кожен п'ятий з опитаних не довіряє взагалі будь-якої вакцинації.

Більше половини українців заявили, що не готові вакцинуватися в найближчі місяці. Про це APnews повідомляє з посиланням на результати опитування Київського міжнародного інституту соціології КМІС.

Опитування проходило в середині квітня, а участь в ньому прийняв 2 001 респондент. Серед них 53% заявили. що не готові зробити щеплення від COVID-19 в найближчі місяці. Правда, в порівнянні з березнем така статистика покращилася - тепер вакцинуватися готові 43% респондентів у порівнянні з 33% в березні.

При цьому головною причиною відмови від вакцинації українці вважають недостатній рівень перевіреності вакцин. Такий варіант вибрали 40% опитаних. Другим за популярністю відповіддю (33%) є недовіра до ефективності вакцин. 20% респондентів вважають, що наслідки від вакцинування можуть виявитися серйознішими, ніж від самого коронавируса. А 17% респондентів не довіряють будь-якої вакцинації взагалі.

Найбільше тих, хто не хоче робити щеплення, - в південному і східному регіонах (54% і 55%), трохи менше таких людей в центрі і на заході (51% і 50%). При цьому у всіх регіонах України більше 25% людей готові до вакцинації. Також варто відзначити, що серед літніх людей найбільше людей, які готові вакцинуватися. А найменше - серед людей у ​​віці 30-39 років.

Раніше APnews повідомляв, що українців старше 18 років закликали стати в чергу на вакцинацію. Це сталося на тлі прискорення темпів вакцинації пріоритетних груп населення.

Новини партнерів

У Німеччині копи випадково виявили героїнове яйце в трусах у велосипедного злодія
На Харківщині через скутер згоріли два двори

Найпопулярніше за тиждень