Білорусь закрила консульство України в Бресті через "недружні дії Києва"

Білорусь закрила консульство України в Бресті через "недружні дії Києва"
Читать на русском

За даними білоруського МЗС, наша влада нібито прямо і опосередковано втручалася у внутрішні справи Білорусі.

Уряд Білорусі оголосив про закриття генконсульства України у Бресті. Крім того, запропонувало частині українських дипломатів, які працювали у консульстві в Мінську, покинути країну. Своє рішення пояснили нібито "недружніми діями Києва".

Про це APnews повідомляє з посиланням на МЗС Білорусі.

"Білорусь прийняла рішення про скорочення кількості українських дипломатів на своїй території. Цей крок спрямований на припинення недипломатичної діяльності низки співробітників закордонних установ. Їм запропоновано залишити нашу країну протягом 72 годин. Українське посольство продовжить роботу у Білорусі у форматі 1+4, тобто посол та чотири співробітники", – оголосив 23 березня прессекретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз.

Але і це ще не все, у білоруському МЗС заявили, що Україна нібито прямо та опосередковано втручається у внутрішні справи Білорусі. При цьому переконують, що Білорусь "за найскладніших часів не зробила жодного антиукраїнського кроку".

На такі випади відреагувало МЗС України. Спікер українського відомства Олег Ніколенко заявив, що такі дії Білорусі розглядаються як черговий нічим не спровокований недружній крок щодо України.

"Україна не залишить дії Білорусі без належної відповіді, про яку ми повідомимо додатково", – підкреслив Ніколенко, додавши, що наші дипломати мають достатньо можливостей, щоб продовжувати надавати консульську допомогу українським громадянам у Білорусі.

Раніше APnews повідомляв, білоруський Комітет державної безпеки заявив, що посольство України в Мінську нібито займалося розвідувальною діяльністю в їхній країні. Зазначається, що вісім з 19 дипломатів українського посольства є кадровими співробітниками спецслужб.

У МЗС України відреагували на заяву білоруського КДБ про "шпигунів".

Новини партнерів

44% українців були змушені розлучитися з сім'єю через повномасштабне вторгнення Росії – соцопитування
Генпрокуратура розпочала розслідування за фактом обстрілу на Київщині складу з продуктами, лікарні та будинків

Найпопулярніше за тиждень