Білорусь ввела податок на виїзд з країни в Україну, Польщу та Литву

Білорусь ввела податок на виїзд з країни в Україну, Польщу та Литву
Читать на русском

Цей збір обіцяють направити на боротьбу з коронавірусною інфекцією.

У Білорусі дві області з 1 червня ввели місцевий збір за перетин кордону на виїзд транспортом. Податок ввели у Гомельській та Гродненській областях.

Про це APnews пише з посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі.

"Місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь при виїзді з країни спрямований на боротьбу з коронавірусною інфекцією. З 1 червня його введуть у Гомельській і Гродненській областях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що збір стягуватимуть з транспортних засобів максимальна вага яких не перевищує 5 тонн, за вийнятком колісних тракторів і самохідних машин.

Сума збору становить 29 білоруських рублів (близько 320 гривень). Кількість пасажирів на суму збору не впливає. Водії мають сплатити цю суму до перетину або при перетині кордону в пунктах пропуску.

При цьому від сплати податку за наявності документів звільняються водії, які їдуть на похорон членів сім'ї та близьких родичів, а також супроводжуючі померлих для поховання; учасники та інваліди війни; інваліди I та II груп та їх супроводжуючі; учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС; громадяни Білорусі, які виїжджають на лікування у санаторно-курортні установи.

Як повідомляв APnews раніше, у СБУ заявили, що в Україні 65% кордону є вразливими через країн-"сусідів".

Новини партнерів

Рада ЄС збирається на екстрене засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем та Палестиною
У Львівській області на ходу загорівся рейсовий автобус з 20 пасажирами: салон вигорів вщент

Найпопулярніше за тиждень