Білорусь вручила Україні ноту протесту: що сталося

Білорусь вручила Україні ноту протесту: що сталося
Читать на русском

У Міноборони Білорусі заявили про появу нібито загрози безпеці з боку України.

Міністерство оборони Білорусі вручило військовому аташе України ноту протесту. Причиною стало нібито порушення українським гелікоптером повітряного простору Білорусі.

Про це повідомляє APnews із посиланням на прес-службу Міноборони Білорусі.

"У Департамент міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони був викликаний військовий аташе при посольстві України в Республіці Білорусь, якому було вручено ноту протесту у зв'язку з порушеннями, що почастішали, українською стороною Державного кордону республіки Білорусь у повітряному просторі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 4 грудня український гелікоптер типу Мі-8 нібито порушив державний кордон Білорусі в районі населеного пункту Нова Рудня.

У свою чергу, у Держприкордонслужбі України в той же день заявили, що інформація про незаконне перетинання українськими пілотами повітряного простору Республіки Білорусь не правдива.

Як повідомляв APnews, Олександр Лукашенко своїми останніми заявами, серед яких вбачається фактичне визнання Криму "російською територією", спалив мости у відносинах з Україною. Він перетворює Білорусь на ворожу Україну державу.

Новини партнерів

У Чернігівській області сміттєвоз збив 6-річну дівчинку на очах у матері
У Харкові скандальний блогер плюнув в обличчя патрульному та влаштував шоу на камеру (відео)

Найпопулярніше за тиждень