"Білорусь - не Україна": у Євросоюзі не зацікавлені в "новому Майдані"

"Білорусь - не Україна": у Євросоюзі не зацікавлені в "новому Майдані"
Читать на русском

Євросоюз підтримає стабільність в Білорусі, перемовини між владою, опозицією та суспільством, а також економічне процвітання країни

Європейський союз не підтримує безпосередньо демонстрантів, лише виступає проти насильства, подальшого економічного або навіть військового хаосу. Про це повідомляє APnews з посиланням на Reuters.

Топ-чиновник з Євросоюзу на правах анонімності повідомив, що президент Європейської ради Шарль Мішель говорив, що у Білорусі на відміну від України в основі протестів лежать не євроінтеграційні настрої людей.

"Український досвід важливий. Ніхто не хоче повторення того, що сталося в Україні. ЄС не зацікавлений в "новому Майдані" і хаосі в Білорусі, який прийде за ним. Білорусь – це не Україна, люди там не прагнуть до тісніших зв'язків з ЄС", - зазначило джерело Reuters.

Співрозмовник зазначив, що Євросоюз підтримає стабільність в Білорусі, перемовини між владою, опозицією та суспільством, а також економічне процвітання країни "без порушення геополітичного балансу між ЄС і Росією в Білорусі".

Як повідомляв APnews раніше, головна суперниця Олександра Лукашенко Світлана Тіхановська заявила, що повернеться в Білорусь, коли буде відчувати себе там безпечно.

Новини партнерів

Дружина Навального вимагає від Путіна дозволити відвезти чоловіка на лікування
Перший пішов: УПЛ перенесла матч "Львів" - "Минай" через коронавірус

Найпопулярніше за тиждень