Бідні країни зможуть отримати вакцину від COVID-19 не раніше 2024 року, - Reuters

Бідні країни зможуть отримати вакцину від COVID-19 не раніше 2024 року,  - Reuters
Читать на русском

За планами ВООЗ, у 2021 році країни третього світу повинні отримати не менше 2 млрд доз вакцини.

Бідні країни можуть отримати вакцину від коронавірусу COVID-19 не раніше 2024 року. Про це повідомляє APnews з посиланням на Reutres.

Посилаючись на внутрішню документацію ВООЗ, ЗМІ повідомляє, що до кінця 2021 року COVAX планує поставки не менше 2 мільярдів доз вакцини до країн третього світу. Таким чином ліки отримають 20% найбільш вразливих верств населення у 91 країні з низьким та середнім рівнем доходу.

Однак на практиці ця ініціатива ВООЗ може зіткнутися з величезними проблемами, через що найбідніші країни можуть отримати вакцини набагато пізніше заявленого терміну. Як уточнює джерело, найбільший ризик для програми пов'язаний з положеннями контрактів на поставку, які дозволяють країнам не купувати вакцини, заброньовані через COVAX.

Нагадаємо, що за даними МОЗ, Україна буде отримувати вакцину від COVID-19 декількома траншами. Перший складе близько 1 млн 200 тис. доз. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, всім українцям не вистачить вакцин від COVID-19, тому частина з них зможе придбати ліки на комерційній основі.

Раніше APnews повідомляв, Шмигаль попрохав ВООЗ прискорити поставку вакцини від COVID-19 в Україні.

Новини партнерів

В Італії футболіста Серії А дискваліфікували за богохульство
Українців попередили про шахраїв: обіцяють "8000 від Зеленського" і "обчищають" банківські рахунки

Найпопулярніше за тиждень