Безробітним українцям спростили процес отримання субсидій на комуналку

Безробітним українцям спростили процес отримання субсидій на комуналку
Читать на русском

Відповідне рішення прийняв уряд на засіданні в середу, 16 грудня.

Кабінет міністрів надав можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для безробітних осіб.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики.

"Сьогодні на засіданні уряду удосконалено порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Надано можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном в країнах, з якими Україна не уклала договори про соціальне забезпечення, або знаходяться за кордоном в період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку", - розповіли в Мінсоцполітики.

Зазначається, що також надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули права власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування. Також особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування дозволили отримувати житлові субсидії.

Варто зазначити, що наразі житлова субсидія їм може призначатися тільки за рішенням комісії.

Також уряд розширив перелік каналів інформаційної взаємодії між "Ощадбанком" і одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів. Також встановлено порядок повернення надміру виплачених громадянам пільг і житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

Як повідомляв APnews, в "Слузі народу" заявили, що Україна – бідна країна, тому влада не може платити зарплати і пенсії на рівні європейських.

Новини партнерів

Помер мер Харкова Геннадій Кернес
Відмова від української мови буде коштувати бізнесу знищенням репутації – мовний омбудсмен

Найпопулярніше за тиждень