Без зради: Голова митниці Нефьодов відреагував на вивіз медичних масок з України в Іспанію

Без зради: Голова митниці Нефьодов відреагував на вивіз медичних масок з України в Іспанію
Читать на русском

Експорт масок в Іспанію відбувся ще 2-го та 6-го березня і був легальним.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов спростував заяви деяких ЗМІ щодо нелегальної поставки респіраторів з України в Іспанію. Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

Так, очільник Митниці відреагував на появу повідомлення про те, як в Іспанії розвантажують з якоїсь машини респіратори з України.

"Експорт цих масок відбувся ще 2-го та 6-го березня і є легальною поставкою товару. Респіратори перетнули український кордон 3-го та 7-го березня відповідно, вилетівши рейсами на Стамбул. Постанова Уряду №214, яка забороняє експорт медичних товарів та лікарських засобів, зокрема респіраторів, була прийнята 11 березня 2020 року і вступила в силу після опублікування," - заявив Нефьодов.

Також він наголосив, що Митниця дотримується законів. Саме тому після введення заборони митники, прикордонники і правоохоронці зупинили вивезення вже більш ніж 260 тис. масок та респіраторів за кордон.

Нефьодов також зазнчив, що Україна була експортером подібної продукції раніше. За його словами торгівля йшла і в 2019 і в 2020 до погіршення ситуації із короновірусом і заборони експорту.

Як повідомляв APnews раніше, до Києва надійшли 62 тисячі масок, які місто замовляло напередодні.

Читайте також:

Новини партнерів

Київ зупинить пасажирські перевезення, - Аваков
Аваков наполягає на тотальному повному карантині в Україні

Найпопулярніше за тиждень