Без дворічного досвіду та стажування: в Україні хочуть спростити відбір на посаду прокурора

Без дворічного досвіду та стажування: в Україні хочуть спростити відбір на посаду прокурора
Читать на русском

Передбачається введення посади прокурора-стажиста.

Депутати Верховної Ради прийняли за основу законопроект №5158, яким передбачається спрощення відбору кандидатів на посади прокурорів. Документ підтримали 276 нардепів.

Про це APnews пише з посиланням на трансляцію засідання ВР.

Згідно з текстом документа, планують скасувати вимогу для кандидатів у прокурори щодо обов’язкового дворічного досвіду роботи у галузі права. Крім того, їм дозволяють проходити стажування у прокуратурі за бажанням, щоб отримати стаж для призначення на посаду прокурора окружної прокуратури.

Ухваленням цього закону планують знизити навантаження на інших прокурорів, адже нескладні кримінальні справи хочуть доручити саме стажистам.

Крім того, передбачається введення посади прокурора-стажиста за рахунок вакантних посад прокурорів окружних прокуратур. А зарплату таким працівникам виплачуватимуть за рахунок економії фонду зарплати, тому додаткових витрат бюджетних коштів не буде.

Також вносяться зміни у спецпідготовку прокурорів, зокрема скоротять термін підготовки.

У документі чітко прописано коло повноважень прокурорів-стажистів. Вони не зможуть працювати старшими прокурорами і вести тяжкі та особливо тяжкі кримінальні справи. Як і не зможуть виконувати роботу в Офісі генпрокурора, облпрокуратурах.

Як повідомляв APnews раніше, Зеленський наклав вето на законопроєкт про покарання за брехню в деклараціях.

Новини партнерів

Зустріч Путіна та Байдена нічим не загрожує Україні, - Кулеба
"Батько" інтернету Тім Бернерс-Лі виставить на аукціон NFT-токен Всесвітньої павутини

Найпопулярніше за тиждень