"Беруть на роботу упоротих та "нетям": Ніцой влаштувала скандал в супермаркеті через російську мову

"Беруть на роботу упоротих та "нетям": Ніцой влаштувала скандал в супермаркеті через російську мову
Читать на русском

Лариса Ніцой влаштувала скандал і викликала адміністратора, щоб змусити касира говорити українською мовою

Письменниця Лариса Ніцой знову посварилася з касиром супермаркету через російської мови. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву письменниці.

Дівчина-касир звернулася до Ніцой з проханням говорити російською мовою, на що у відповідь почула, що у письменниці на війні загинули друзі та російська мова у неї асоціюється з ворогом.

"У Конституції ніде не написано, що ви мене в магазині повинні обслуговувати російською. Більш того, в Україні діє закон про мову, в якому сказано, що в публічному просторі застосовується українську мову. Тому закон на моїй стороні. Якщо ви не вірите мені, я викличу поліцію, і нехай вона вам пояснять", - заявила письменниця.

Крім того, вона влаштувала скандал в супермаркеті та викликала адміністратора, яка сказала касирові обслуговувати відвідувачів на українському. У свою чергу дівчина заявила, що вона з Владивостока та хотіла б розмовляти російською.

"Вони й далі беруть на роботу упоротих та "нетямущих". Їм усім разом байдужі наші почуття, травми, біль, наша історична правда і що у нас хтось там гине ... Їм байдуже, що через ці тупі розмови та сварки ми не будуємо Україну. Ми не можемо впрягтись в одну упряж, щоб спільно йти до мети. До процвітання нашої країни. Їм на це плювати. Вони сліпі до наших страждань. Вони глухі до наших прохань. Ніяка наша любов, наші обійми, наші реверанси не допомагають. Це тільки шкодить. Наші прояви толерантності вони сприймають як нашу слабкість", - підсумувала Ніцой.

Як раніше повідомляв APnews, заступник глави делегації України в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Вітольд Фокін заявив, що війна почалася через російську мову.

Новини партнерів

Під Радою встановили інсталяцію "лабіринт стереотипів" для жінок-політиків
Мер Миколаєва поклявся на Біблії, що не заробляє на виробництві плитки

Найпопулярніше за тиждень