Байден доручив запровадити санкції проти газопроводу "Північний потік-2"

Байден доручив запровадити санкції проти газопроводу "Північний потік-2"
Читать на русском

Такі санкції є реакцією на військову агресію РФ у відношенні України.

Прес-служба Білого дому повідомляє, що президент США Джо Байден доручив запровадити санкції проти газопроводу "Північний потік-2".

«З того часу, як Росія почала розгортання військ на українському кордоні, Сполучені Штати тісно співпрацюють з нашими союзниками та партнерами, щоб забезпечити сильну, єдину відповідь. Як я вже говорив під час зустрічі з канцлером Шольцем на початку цього місяця, Німеччина була лідером у цих зусиллях, і ми тісно координували наші зусилля щодо зупинки трубопроводу "Північний потік – 2" у разі подальшого вторгнення Росії в Україну», - пояснив він.

Байлен додав, що своїми діями Путін дав світові величезний стимул відмовитись від російського газу та перейти на інші види енергії. Він також подякував канцлеру Шольцю за його тісне партнерство та постійну відданість справі притягнення Росії до відповідальності за її дії.

«Сьогодні я доручив своїй адміністрації запровадити санкції проти компанії Nord Stream 2 AG та її корпоративних керівників. Ці кроки є ще однією частиною нашого траншу санкцій у відповідь на дії Росії в Україні. Як я вже дав зрозуміти, ми без вагань зробимо подальші кроки, якщо Росія продовжить ескалацію», - прокоментував рішення Байден.

Нагадаємо, що Україну продовжують підтримувати безліч країн після того, як Путін визнав незалежність "ЛНР" та "ДНР" вводять санкції проти РФ та тих депутатів, які підтримали це рішення.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що вісім високопосадовців російських спецслужб, а також нафтовий та газовий сектори стануть об'єктом першого раунду австралійських санкцій проти Росії через її агресію проти України.

Уряди трьох країн Японії, Австралії та Канади вирішили запровадити економічні санкції щодо Російської Федерації

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан також підтримав запровадження санкції проти Російської Федерації після визнання незалежності ЛДНР.

Новини партнерів

Рада запровадила надзвичайний стан в Україні
ЦПД при РНБО України попереджає про загрозу військових провокацій із Білорусі (Відео)

Найпопулярніше за тиждень