Батьки вбитої 6-річної дівчинки вимагають від держави 100 млн грн компенсації "за бездіяльність"

Батьки вбитої 6-річної дівчинки вимагають  від держави 100 млн грн компенсації "за бездіяльність"
Читать на русском

Родичі загиблої вважають, що державні органи знали про девіантну поведінку підозрюваного у її вбивстві підлітка

Батьки жорстоко вбитої у Старому Салтові, що на Харківщині, Мирослави Третяк вимагають від держави 100 млн грн компенсації "за бездіяльність". Від родини підозрюваного у її вбивстві 13-річного хлопця - компенсації витрат на поховання.

Про це APnews пише з посиланням на коментар представника родини Артема Донця в коментарі "Суспільному".

Родичі загиблої вважають, що державні органи знали про девіантну поведінку підозрюваного, але не вживали ніяких заходів для попередження трагедії.

"Це моральна шкода за бездіяльність державних органів. Все те, що вони робили, було на папері: проведено співбесіду, сплановані заходи, розроблено журнал. А насправді вони нічого не робили. Вони не менше відповідають за загибель цієї дівчинки, ніж цей хлопець", - заявив представник.

При цьому від родини хлопця батьки дівчинки вимагають компенсацію витрат на поховання. Наступне судове засідання у цій справі має відбутись 28 жовтня. На нього за клопотанням адвоката мають викликати 16 представників державних органів як свідків.

Що було раніше

28 липня стало відомо, що в Харківській області пропала 6-річна Мирослава Третяк. Після тривалих пошуків правоохоронці виявили тіло дитини з ознаками насильницької смерті у вигляді забою голови та обличчя. Незабаром поліція встановила особу злочинця. Ним виявився 13-річний підліток, який проживає з мамою недалеко від будинку вбитої.

Сам підліток зізнався у вбивстві. Після цього будинок підозрюваного поліцейські взяли під охорону, побоюючись самосуду над підлітком. Пізніше з'явилася інформація, що підозрюваний у вбивстві Мирослави підліток лупцював інших дітей палицями і цеглинами.

Вже 29 липня Вовчанський районний суд обрав запобіжний захід підлітку - його помістили в приймальник-розподільник для дітей. Ще пізніше в прокуратурі назвали причину загибелі дівчинки - її вдарили тупим предметом по голові. Однак на той момент інформації про те, що саме це був за предмет, не було. Згодом з'ясувалось, що підліток, якого підозрюють у вбивстві шестирічної Мирослави Третяк, був п'яний.

Новини партнерів

Безвіз не скасовується: в МЗС пояснили ймовірне виключення України із "зеленого" COVID-списку ЄС
Заарештований у Грузії Саакашвілі закликав спецназ та поліцію не розганяти мирні протести

Найпопулярніше за тиждень