Батькам Миколи Харківського, який влаштував смертельну ДТП, вручили підозру

Батькам Миколи Харківського, який влаштував смертельну ДТП, вручили підозру
Читать на русском

Наголошується, що мати регулярно залишала підлітка без нагляду.

Батькам 16-річного Миколи Харківського, який у жовтні 2021-го року влаштував смертельну ДТП у Харкові, вручили підозру. Йдеться про звинувачення батьків у невиконанні обов'язків щодо догляду за дитиною.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Харківської обласної прокуратури.

За інформацією слідства, з листопада 2019-го по жовтень 2021-го року 16-річний підліток вчинив кілька адміністративних та кримінальних правопорушень. Однак щоразу його батьки не реагували належним чином на судові рішення. Зокрема його мати систематично виїжджала за кордон, залишаючи сина без нагляду.

У результаті батькам повідомили про підозру за статтею 166 (Злісне невиконання зобов'язань щодо догляду за дитиною) КК України. Їм загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Раніше APnews повідомляв, що слідством було точно встановлено, що 16-річний Микола Харківський перед смертельною ДТП розігнався до 180 км на годину. Адвокат Харківського спробувала пояснити цей факт, заявивши, що підліток просто хотів проскочити на перехресті.

При цьому сам підліток на суді посміхався і навіть дорікнув доньці загиблого в ДТП фразою "бухим менше їздити треба", говорячи про її батька.

Новини партнерів

Вогонь у відповідь тільки у разі загрози: Данілов заявив, що Україна не має наміру наступати на Сході (Відео)
Естонія передала Україні вантаж ракет для ПТРК Javelin

Найпопулярніше за тиждень