Банкрутство і злидні: Зеленський розповів, що буде з Україною без МВФ

Банкрутство і злидні: Зеленський розповів, що буде з Україною без МВФ
Читать на русском

Він вказав, що Україна робить все, щоб змінити міжнародне сприйняття і перестати бути жертвою

Президент України Володимир Зеленський заявив, що без підтримки Міжнародного валютного фонду на Україну чекає банкрутство. Про це повідомляє APnews з посиланням на статтю Зеленського для El Pais.

Він вказав, що Україна робить все, щоб змінити міжнародне сприйняття і перестати бути жертвою. Водночас країна досі не змогла відійти від сировинної економіки, залежить від зовнішніх ринків, а тривалі реформи ставлять її перед черговою потенційною економічною кризою.

"Мені приємно бачити, що наші міжнародні партнери - МВФ, Світовий банк та інші - готові допомогти нам у проведенні реформ, яких терміново потребує наша країна, а також в наданні фінансових ресурсів, необхідних для обслуговування боргу. Без цього намітиться привид банкрутства, який занурить Україну у злидні", - йдеться в статті.

Зеленський підкреслив, що після банкрутства відновлення буде довгим і важким.

"Ми не можемо ризикувати життями мільйонів людей, і з цієї причини ми очікуємо нову програму фінансування від МВФ і Світового банку", - додав президент.

Як раніше повідомляв APnews, представників МВФ запросили приєднатися до розгляду "антиколомойського" законопроекту про банки.

Новини партнерів

Розслідування вбивства Катерини Гандзюк офіційно завершили
У МВС запропонували прийняти закон про сурогатне материнство, щоб зупинити продаж українських немовлят за кордон

Найпопулярніше за тиждень