Байден знову поговорив з Путіним по телефону та заявив, що підтримує Україну

Байден знову поговорив з Путіним по телефону та заявив, що підтримує Україну
Читать на русском

Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України, - розповіли у Білому домі

Президент США Джозеф Байден і лідер РФ Володимир Путін провели телефонну розмову - вже другу з початку призначення Байдена президентом. Обговорили "ряд регіональних і глобальних проблем".

Про це APnews пише з посиланням на прес-службу Білого дому.

При цьому не обійшлося і без обговорення України. Зокрема, Байден закликав президента Росії "знизити напруженість" на її кордонах.

"Президент Байден підкреслив непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України. Він висловив стурбованість з приводу раптового нарощування російської військової потужності в окупованому Криму і на кордонах України та закликав Росію знизити напруженість", - повідомили в Білому домі по підсумком переговорів з Путіним.

Також Байден сказав Путіну, що США будуть рішуче діяти на захист своїх національних інтересів у відповідь на дії Росії, такі як кібератаки і втручання у вибори.

Раніше APnews писав, що Президент США Байден підтримав Україну на шляху до НАТО. Зеленський же заявив, що що Байден "не на словах" повинен допомогти Україні завершити війну на Донбасі.

Новини партнерів

У Полтавській області буде діяти "транспортний локдаун": хто отримає спецперепустки
На столичному ВДНГ проводяться обшуки: СБУ і Нацполіція арештовує обладнання

Найпопулярніше за тиждень