Байден призначив єврейку-трансгендера помічником міністра охорони здоров'я США

Байден призначив єврейку-трансгендера помічником міністра охорони здоров'я США
Читать на русском

Рейчел Левін за національністю єврейка

Обраний президент США Джо Байден призначив на посаду помічника міністра єврейку-трансгендера Рейчел Левін, яка стане першим офіційним трансгендерним чиновником, затвердженим Сенатом США. Про це повідомляє APnews.

Педіатр та колишній генврач Пенсільванії була призначена на свій нинішній пост губернатором Демократичної партії Томом Вольфом. У 2020 році вона отримала підтвердження Сенату Пенсільванії з більшістю республіканців і стала представником Америки з питань Covid-19.

"Доктор Рейчел Левін забезпечить стійке лідерство і необхідний досвід, щоб допомогти людям подолати пандемію в незалежності від їх місця проживання, раси, релігії, сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності або інвалідності. Вона задовольнить потреби громадської охорони здоров'я нашої країни в цю важку ситуацію", - написав Байден у своїй заяві, коментуючи призначення Левін.

Раніше Сенат штату Пенсільванія, контрольований республіканцями, тричі підтверджував її пост міністра охорони здоров'я Пенсільванії та генерального лікаря штату.

Американці, зокрема жителі Пенсільванії, недолюблюють Рейчел Левін, а всі її призначення спровокували масу жартів і критики в бік трансгендерів. Один з комісарів Пітсбурга в Пенсільванії змушений був піти у відставку, публічно заявивши, що "втомився слухати мужика в спідниці".

Ще один житель Пенсільванії опублікував на своєму акаунті в Facebook короткий посібник, як стати пенсільванцем:

"Якщо вам наказує носити маску (ред. - під час пандемії) мужик, який носить бюстгальтер, то ви пенсільванець".

Більшість жартів були спрямовані на дії Левін щодо стримування поширення пандемії Covid-19, проте всі висміювання не завадили колишньому педіатру стати одним з небагатьох трансгендерів, які займають високі посади в уряді США.

Раніше APnews повідомляв, розумний годинник може допомогти в боротьбі з Covid-19.

Новини партнерів

АМКУ порушив справи проти 6 постачальників газу, які завищували ціни для населення
В останній день президентства Трамп наказав побудувати пам'ятник Кобі Брайанту

Найпопулярніше за тиждень