Байден пояснив, чому відмовився від спільної прес-конференції з Путіним

Байден пояснив, чому відмовився від спільної прес-конференції з Путіним
Читать на русском

Зустріч двох лідерів - не змагання, впевнений президент США.

Президент США Джо Байден пояснив, чому за підсумками його зустрічі з Володимиром Путіним не буде спільної прес-конференції. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву Байдена за підсумками саміту G7, яке передає The Hill.

За словами Байдена, майбутня зустріч з лідером РФ потрібна для того, щоб встановити, які повинні бути умови для поліпшення відносин з Росією. І більшого успіху в цьому, на думку президента США, можна за результатами зустрічі удвох.

"Це не змагання в тому, хто може краще виступати перед прес-конференцією або ставити один одного в незручне становище. Ми не шукаємо конфлікту, ми шукаємо рішення по тих діях, які, на нашу думку, не сумісні з міжнародними нормами", - заявив Байден.

При цьому Байден підкреслив, що і він, і Путін розкажуть про своє бачення зустрічі на окремих прес-конференціях. Головне - щоб ці результати не опинилися в тіні того, що "вони потиснули один одному руки" або "хто більше розмовляв".

Раніше APnews повідомляв, що Байден зустрінеться з Путіним в Швейцарії на віллі XVIII століття. Сама зустріч пройде за колючим дротом, а частина повітряного простору країни буде закрита для польотів.

Новини партнерів

На Донеччині потонули двоє дітей 7 та 10 років
НАТО буде нарощувати військовий потенціал для боротьби з РФ, - генсек

Найпопулярніше за тиждень