Австрійці побудують оперу в окупованому Севастополі, - МЗС України

Австрійці побудують оперу в окупованому Севастополі, - МЗС України
Читать на русском

На жаль, Україна не змогла відмовити австрійців від цих намірів та змушена ввести санкції, заявили у вітчизняному МЗС.

Австрійське архітектурне бюро "Coop Himmelblau" візьме участь в будівництві опери на території окупованого Севастополя. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву посла України в Австрії Олександра Щербу.

За словами дипломата, він намагався вмовити директора бюро Вольфа Прікс зупинити роботи в окупованому Криму, однак той відповів відмовою.

«На нинішньому етапі, коли чутки підтверджуються російськими ЗМІ, мені не залишається нічого іншого, як висловити співчуття і повідомити архітектору Пріксу, що Україна серйозно вивчає питання введення санкцій відносно нього і його бюро. Наші партнери по всьому світу будуть повідомлені, що колись респектабельне архітектурне бюро укладає зараз сумнівні угоди з Путіним», - заявив Олександр Щерба.

Зазначимо, що ідею будівництва опери на мисі Кришталевому у Севастополі раніше озвучив президент РФ Володимир Путін. Гроші на будівництво виділив Роснафтогаз. Пізніше у мережі з'явилися фото проекту, нібито розроблені австрійським архітектурним бюро Coop Himmelblau. Спочатку директор установи Вольф Прікс заперечував цю інформацію, однак 30 листопада 2020 року він підтвердив свою участь у проекті.

Раніше APnews повідомляв, не "анексований": в МінТОТ пояснили, як правильно називати Крим.

Новини партнерів

"Дія" в дії. Українцям офіційно дозволили пред'являти е-паспорти у банках
У центрі Києва тисячі ФОПів перекрили вулиці і вимагають скасувати карантин. Фото

Найпопулярніше за тиждень