Авіація, танки, артилерія: між Азербайджаном та Вірменією спалахнули бойові дії

Авіація, танки, артилерія: між Азербайджаном та Вірменією спалахнули бойові дії
Читать на русском

Вірменія звинуватила Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявив про контрнаступальну операцію своїх військ по всьому фронту.

На кордоні між Азербайджаном та Вірменією знову спалахнули бойові дії із застосуванням авіації, танків і артилерії. Про це повідомляє APnews з посиланням на "Эхо Кавказа".

Так, Вірменія звинуватила Азербайджан у початку нападу на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявив про контрнаступальну операцію своїх військ по всьому фронту.

"Противник почав напад на Арцах (Нагірний Карабах - ред.). Армія оборони успішно протистоїть нападу. Ситуація знаходиться у стані оперативного розвитку", - заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на своїй сторінці.

При цьому Пашинян закликав довіряти лише офіційним джерелам.

Водночас, пресслужба міноборони Азербайджану повідомила, що “з метою припинення бойової активності збройних сил Вірменії та забезпечення безпеки мирного населення командування азербайджанської армії ухвалило рішення почати контрнаступальну операцію військ по всьому фронту”.

“Особовий склад і танкові підрозділи за підтримки підрозділів ракетно-артилерійських військ, фронтової авіації і безпілотних літальних апаратів (БПЛА), виявивши велику кількість живої сили, військові об'єкти і бойову техніку збройних сил Вірменії, розташованих на передній лінії і в глибині оборони противника, знищують їх”, - відзначили в міноборони Азербайджану.

Як повідомляв APnews раніше, Азербайджан заявив, що може знищити АЕС у Вірменії ракетним ударом.

Перед цим, на кордоні між Азербайджаном та Вірменією вдень 12 липня спалахнули бойові дії. Азербайджанська сторона звинувачує бойовиків Вірменії в артилерійських обстрілах.

Новини партнерів

Катастрофа під Чугуєвим: надзвичайники завершили роботу на місці падіння літака Ан-26
"Це криза влади": Макрон заявив, що Лукашенко має піти у відставку

Найпопулярніше за тиждень