Авіакатастрофа під Харковом: в 2019 році біля Чугуєва вже падав літак з курсантом на борту

Авіакатастрофа під Харковом: в 2019 році біля Чугуєва вже падав літак з курсантом на борту
Читать на русском

Тоді курсант, який виконував навчальний політ, встиг катапультуватись

Сьогоднішня авіакатастрофа під Харковом - не перший випадок падіння навчального літака близько Чугуєва. Трохи більше року тому, в 2019, там теж впав літак, проте курсант встиг катапультуватися і ніхто не загинув.

Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу поліції та Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Так, 2 липня 2019 року біля Чугуєва на Харківщині впав навчально-тренувальний літак Л-39. Тоді курсант, який виконував навчальний політ, встиг катапультуватись і вийшов на зв'язок. По нього виїжджала група пошуковців.

Тоді командування університету підтвердило, що курсант не постраждав. Літак впав у поле з висоти 1,5 км і спалахнув поблизу селища Старовірівка. Тоді виявилось, що у нього відмовив двигун.

APnews повідомляв, що сьогодні в Харківській області неподалік від міста Чугуєва впав і загорівся навчальний літак, на борту якого були курсанти. В результаті катастрофи загинули 22 людини, 2 людини - у важкому стані, 4 ще шукають.

Влада повідомила, що буде створена державна комісія для з'ясування всіх обставин та причин авіакатастрофи під Харковом. Також Зеленський пообіцяв приїхати у Харківську область.

Повідомлення 02 липня 2019 року близько 16.00 під час виконання курсантом третього курсу Харківського національного...

Опубликовано Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба Вторник, 2 июля 2019 г.

Новини партнерів

Стали відомі попередні версії катастрофи літака під Чугуєвом
Авіатроща під Харковом: постраждалих можуть транспортувати у Київ

Найпопулярніше за тиждень