Аваков: Інтерпол перегляне запит РФ на арешт екс-нардепа Мельничука

Арсен Аваков
Читать на русском

Арсен Аваков вважає, що Росія зловживає своїм правом

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Інтерпол перегляне запит Російської Федерації про оголошення в розшук і затримання колишнього командира "Айдара" і екс-народного депутата Сергія Мельничука. Про це повідомили прес-служба МВС.

За його словами, рішення про перегляд запиту прийняли після звернення Національного центрального бюро Інтерполу в Україні.

"Генеральним секретаріатом Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол після звернення НЦБ Інтерполу в Україні було прийнято рішення про перегляд запиту РФ про оголошення в розшук і затримання С. Мельничука для перевірки його правової обгрунтованості та відповідності ст.3 Статуту організації. Дипломатичним каналам йде активна робота для того, щоб громадянин України С. Мельничук зміг повернутися додому ", - зазначив Аваков.

При цьому він заявив, що влада Росії зловживає інструментами Інтерполу. Крім того, Аваков заявив, що звернувся до генерального секретаря Інтерполу Юргену Штока для блокування зловживань.

"Чергову таку провокацію скоєно правоохоронними органами РФ відносно громадянина України С. Мельничук, колишнього народного депутата України, який був затриманий під час перетину грецько-болгарського кордону за сфабрикованими звинуваченнями у нібито причетності до вбивства у квітні 2014 року у Ростовській області РФ", - підсумував глава МВС.

Як раніше повідомляв APnews, представники Інтерполу затримали колишнього народного депутата та екс-комбата "Айдару" Сергія Мельничука в Греції на кордоні з Болгарією

Новини партнерів

"Жбурнути атомну бомбу": Потураєв назвав найефективніший метод вирішення проблем з РФ
Кабмін переніс індексацію пенсій на вересень: кому підвищать виплати

Найпопулярніше за тиждень