Арестович пригрозив Росії, що "українські ракети будуть спрямовані на Москву"

Арестович пригрозив Росії, що "українські ракети будуть спрямовані на Москву"
Читать на русском

Також спікер нашої країни в ТКГ заявив, що "НАТО давно присутній на території України".

Україна готується до можливого ракетного удару по території Росії як "паритетний" відповідь на дії Москви щодо нашої країни. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву спікера української делегації в ТКГ Олексія Арестовича в ефірі телеканалу "Дім".

За його словами, Україна почала активно співпрацювати з НАТО в якості відповіді на окупацію Криму і загальну агресію з боку Кремля. Також Арестович підкреслив, що "найкращим виходом" для Росії буде мирне врегулювання ситуації.

"Всередині України була тривала дискусія: треба нам вступати в НАТО чи ні, з урахуванням того, що до 2014-го року не було військової небезпеки. І своїми діями Кремль прибрав цю дискусію і отримав те саме наближення НАТО до кордонів Росії, якого вони так бояться. Тепер "злого НАТО" в Україні дуже багато. Але Кремль же не розуміє ще найголовнішого. Що як тільки Україна вступить в НАТО, кожен український солдат стане солдатом НАТО. А це зовсім інша історія", - заявив Арестович.

При цьому спікер України в ТКГ, військовослужбовці сил НАТО вже знаходяться на території України. Йдеться як про навчальні місії, так і про спільні навчання. За його словами, тільки в цьому році в планах було 25 таких спільних навчань. "І НАТО давно присутній на території України", - впевнений Арестович.

У такій ситуації офіційному Кремлю краще піти на мирне врегулювання ситуації - вивести війська з Донбасу і з Криму, а також виплатити Україні належні за період окупації репарації. Тільки після цього можна говорити про відновлення нормальних відносин між країнами, а також обговорювати "загрози безпеки" для Росії.

"Тоді ми можемо говорити, як нормальні країни. Зараз ми не можемо говорити, як нормальні країни, тому що ми - військові противники. І до такої ситуації привела саме Росія", - підкреслив Арестович.

Також спікер української делегації в ТКГ заявив, що Україна направить ракети на Москву - саме так Київ може відреагувати на заяви і дії Путіна. Окремо Арестович підкреслив - наші ракети оперативно-тактичного рівня можуть діставати до столиці РФ.

"Путін дограється до того, що українські ракети будуть спрямовані на Москву в якийсь найближчим найближчому майбутньому з однієї простої причини, що ми працюємо над ракетною програмою. Це паритетні дії у відповідь на дії Росії. Якби не було цієї агресії, ніколи б українські ракети ні на яку Москву не були б спрямовані", - заявив Арестович.

Раніше APnews повідомляв, що Арестович вже жалкував, що влаштувати диверсію в Криму Україні "складніше, ніж хотілося б". Втім, спікер України в ТКГ підкреслив, що диверсійні дії країні не вигідні на даному етапі.

Новини партнерів

У Канаді автобус з хокейною командою потрапив у ДТП, є загиблі
У центрі Києва чоловік побив групу ромів "за крадіжки". Відео

Найпопулярніше за тиждень