Арестович пояснив заяву про "ракети на Москву": То була не погроза, а попередження

Арестович пояснив заяву про "ракети на Москву": То була не погроза, а попередження
Читать на русском

Спікер у ТКГ розповів, що Україна може розробляти ракетні комплекси з дальністю понад 500 кілометрів.

Спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович прокоментував свої слова про напад на Росію, заявивши, що Україна нікому не погрожує. Сказав, що його заява про те, що українські ракети будуть спрямовані на Москву, має попереджальний характер.

Про це Арестович заявив в ефірі телеканалу "НАШ", передає APnews.

"Напрямком державної політики в Україні, як я його розумію, має оборонний характер. Ми нікому не загрожуємо. Якщо дивитися в контекст того, що я казав, що це наша відповідь буде. Тому що росіяни, російське керівництво, російські експерти не соромляться в кожній своїй програмі погрожувати бомбити Україну (заявляють — ред.), що вони нам все знищать й так далі. Тому довелося нагадати їм, що у будь-якій дії є відповідь і якщо вони будуть системно загрожувати Україні, то прийде час української відповіді", — розповів Арестович.

Також спікер в ТКГ зазначив, що Україна може розробляти ракетні комплекси з дальністю понад 500 кілометрів.

"До недавніх пір ми не могли спрямовувати жодні ракети на Москву, тому що діяв договір про обмеження ракет середньої дальності. Після того, як він припинив свою дію, хоча там є окремі нюанси, Україна може розробляти ракетні комплекси з дальністю 500 і понад 500 км. Це насамперед комплекси "Грім" та "Грім-2". Ми ще на стадії науково-дослідницьких розробок, але в перспективі протягом 10 років і при належному фінансуванні ми зможемо отримати таку зброю",- наголосив Арестович.

Він додав, що така зброя може виконувати завдання стратегічного рівня.

Як повідомляв APnews, Арестович пригрозив Росії, що "українські ракети будуть спрямовані на Москву".

Новини партнерів

Офіцеру СБУ загрожує до 15 років в’язниці за напад на прикордонників
У Рівному пацієнт з COVID-19 помер прямо на порозі лікарні

Найпопулярніше за тиждень