Арахамія про офшори Зеленського: "Всі мільярдери їх мають, і у мене були"

Арахамія про офшори Зеленського: "Всі мільярдери їх мають, і у мене були"
Читать на русском

Також нардеп зізнався, що його дружина має офшор на Сейшелах.

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що не бачить нічого поганого в офшорах. Він зізнався, що у нього також було багато офшорних компаній, а зараз таку має його дружина.

Про це Арахамія розповів під час брифінгу, коментуючи розслідування "Слідства. Інфо" про офшори, пов’язані з президентом Володимиром Зеленським, передає APnews.

"Я ще не передивився, чесно кажучи. Ну, там же історія, якій 9 років тому, коли це було у бізнесі. Я не бачу, чесно кажучи… Офшори – це дві речі… У мене, до речі, багато було офшорів. Я це відкрито в декларації навіть маю. Зараз на дружині один офшор з Сейшелів. Це нормальний процес", - вважає Арахамія.

Також нардеп заявив, що в офшорах є негативна і позитивна сторони. Позитивна сторона – це їх міжнародна юрисдикція, каже Арахамія і аргументує це тим, що майже всі "топ-100 мільярдерів світу" мають офшорні фірми, на яких зберігається якесь майно, яке може бути захищене "завдяки британському праву, наприклад".

Водночас, негативна сторона офшорів - це "потенційно якісь маніпуляції з податками, з чим треба боротися".

Політик також нагадав, що "Слуга народу" прийняла "антиофшорний" законопроект №1210, який має запрацювати з 1 січня. Його суть полягає в тому, що людям не треба буде позбуватися чи приховувати офшори, а можна буде офіційно показати ці компанії і сплатити податки в держбюджет України.

"Слуга народу" підкреслив, що таким чином, офшорні компанії стануть позитивним явищем.

Як повідомляв APnews, у Зеленського заявили, що розслідування "Офшор 95" не містить компрометуючих матеріалів.

Новини партнерів

Оператор ГТС України просить у НАТО гарантувати транзит російського газу
Чиновник Держрибагентства завдав збитків Україні на 6 млн доларів

Найпопулярніше за тиждень