Арахамія пояснив, чому 1000 грн Зеленського не можна використати на комуналку, але можна на кіно

Арахамія пояснив, чому 1000 грн Зеленського не можна використати на комуналку, але можна на кіно
Читать на русском

За його словами, таким чином влада намагається підтримати розважальну індустрію, яка найбільше постраждала від пандемії коронавірусу.

Керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в коментарі журналістам пояснив логіку розподілу 1000 гривень від Зеленського, яку він пообіцяв українцям, які пройшли вакцинацію, між найбільш постраждалими від карантину компаніями.

Заяву Давид Арахамія зробив у кулуарах Верховної Ради, пише APnews.

За його словами, сфера розваг (кінотеатри, театри, концерти тощо) є найбільш постраждалою від пандемії коронавірусу, тому влада хоче підтримати її за допомогою коштів, які українці отримають за вакцинацію і витратять на дозвілля.

"Я можу вам логіку пояснити... Є найбільш постраждалі індустрії, це в першу чергу розважальні, які вже просідають... чутливі до "червоних" зон і так далі. Фактично ми підтримуємо, надаючи ці ваучери. Це фактично вони надаються на споживання. саму економіку споживання стимулюватиме, і щоб вони якимось чином залишалися на плаву. У такому форматі воно працює…", - розповів Арахамія.

При цьому він наголосив, що на комуналку 1000 гривень витратити не вдасться, адже суть ініціативи стимулюватиме економіку споживання. А якщо кошти направити на комунальні платежі, то опозиція звинувачуватиме владу у наданні грошей олігархічним структурам. Тим більше, як зазначив Арахамія, для комуналки є субсидії.

Як повідомляв APnews, анонсовану президентом Володимиром Зеленським 1000 гривень вакцинованим профінансують за рахунок податків, які сплачують українці.

Новини партнерів

На кордоні між Вірменією та Азербайджаном відновилися бої - повідомляється про десятки загиблих
Вивихи, садна та рвана рана - у ДБР розповіли подробиці ДТП з нардепом Ковальовим

Найпопулярніше за тиждень