Апеляційний суд виправдав Стерненка у справі про викрадення й катування

Апеляційний суд виправдав Стерненка у справі про викрадення й катування
Читать на русском

Стерненка і Демчука звинувачували у викраденні і тортурах людини, а також незаконному зберіганні зброї.

Апеляційний суд Одеси прийняв рішення виправдати Сергія Стерненка в одній зі справ, в яких він фігурує. Про це APnews повідомляє з посиланням на трансляцію засідання суду.

Йдеться про справу про викрадення й катування депутата Лиманського селищної ради Сергія Щербіча. Цей інцидент стався в 2015-му році. На початку ж 2021-го Приморський районний суд Одеси визнав Стерненка і Руслана Демчука винними в цьому злочині.

В результаті обох засудили до семи років і трьох місяців тюремного ув'язнення. Однак сьогодні апеляцію адвокатів Стерненко задовольнили - з нього зняли звинувачення і за частиною 2 статті 187 КК України - напад з метою заволодіння чужим майном, пов'язане із застосуванням насильства. Цю статтю визнали недоведеною.

Наразі суддя зачитує рішення за частиною 1 статті 263 (Незаконне носіння, зберігання та придбання зброї). Санкція за цією статтею також передбачає до семи років позбавлення волі.

Оновлено о 15:55. Суд визнав, що звинувачення за статтею 146 (Викрадення) КК України підтверджується. Однак за цим звинуваченням минули всі терміни давності.

Раніше APnews повідомляв, що після оголошення вироку Сергію Стерненку під Офісом президента відбулася акція протесту, яка переросла в зіткнення радикалів з поліцейськими. В результаті сутичок правоохоронці вручили п'ять підозр за розгром ОП. Своєю чергою, в Одесі обстріляли кабінет судді, який виніс вирок Стерненку.

Новини партнерів

У Британії на аукціоні за 20000 доларів продали ключ від туалету Адольфа Гітлера
ДБР хоче купити 20 телевізорів майже за півмільйона гривень

Найпопулярніше за тиждень