Апеляційний суд відмовився визнати символіку дивізії СС "Галичина" нацистською

Апеляційний суд відмовився визнати символіку дивізії СС "Галичина" нацистською
Читать на русском

Адвокат представляла інтереси Наталії М'ясникової, яка просила суд визнати незаконною відповідь в той час глави Інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича

Представники Шостого апеляційного адміністративного суду скасували рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним висновок Інституту національної пам'яті про те, що символіка дивізії СС "Галичина" не є нацистської і, відповідно, не підпадає під дію законодавства про заборону символіки комуністичних і націонал-соціалістичних режимів. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву адвоката Людмили Браславської Українським Новинам.

"Рішення для нас негативне", - сказала вона.

Адвокат представляла інтереси Наталії М'ясникової, яка просила суд визнати незаконною відповідь в той час глави Інституту нацпам'яті Володимира В'ятровича на запит видання Страна.

Як повідомляв APnews раніше, народний депутат України від "Європейської солідарності" Володимир В'ятрович повідомив, що в тому випадку, якщо в п'ятницю, 17 липня, закон про використання російської мови при навчанні в школах не приймуть, він втратить свій сенс.

Новини партнерів

У Мінську почались нові протести: є постраждалі та затримані, силовики застосували водомет
Нардепи "Слуги народу" внесли в Раду закон про покарання за "заперечення російської окупації"

Найпопулярніше за тиждень