Апеляційний суд у Києві дозволив затримати Поклонську у справі про держзраду

Апеляційний суд у Києві дозволив затримати Поклонську у справі про держзраду
Читать на русском

Таким чином, КАС скасував рішення суду першої інстанції.

Київський апеляційний суд видав дозвіл на затримання Наталії Поклонської, яка обіймала посаду прокурора в окупованому Криму. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу КАС.

Поклонську підозрюють у скоєнні низки злочинів, серед яких державна зрада. Проте 27 вересня слідчий суддя Шевченківського районного суду Києва відмовив надати дозвіл на її затримання.

У результаті прокурор подав апеляційну скаргу, яку КАС задовольнив. Тому попередню ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 вересня 2021-го року скасовано.

Нагадаємо, що Наталю Поклонську підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), частиною 3 статті 110 (Посягання на територіальну цілісність та недоторканість України), частиною 1 статті 111 (Державна зрада), частиною 1 статті 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) КК України.

Раніше APnews повідомляв, що Путін призначив "прокурорку Криму" Наталю Поклонську, яка сприяла окупації півострова, послом у Кабо-Верде. Після цього стало відомо, що МЗС України розпочало роботу над затриманням Поклонської.

Новини партнерів

Психіатрична експертиза довела, що 16-річний винуватець смертельної ДТП у Харкові осудний – прокуратура
Російські військові стягують до лінії розмежування танки та артилерію - розвідка

Найпопулярніше за тиждень