Антимонопольний комітет взявся за служби таксі через величезні тарифи

Антимонопольний комітет взявся за служби таксі через величезні тарифи
Читать на русском

В АМКУ вказали, що тарифи на таксі злетіли в кілька разів

Антимонопольний комітет зацікавився службами таксі, які завищили тарифи в перший день карантину в Києві. Про це повідомляє APnews з посиланням на главу Київського обласного територіального комітету АМКУ Олексія Хмельницького.

Він нагадав, що в Києві 5 квітня ввів спецперепустки для транспорту, чим скористалися служби таксі і підняли ціни в кілька разів.

"У зв'язку з цим вартість замовлення таксі в Києві виросла в два-три рази в перший же день дії жорстких карантинних обмежень - 05.04.2021, про це свідчить інформація в популярних сервісах замовлення таксі, численні повідомлення в ЗМІ та скарги киян. Таких скарг в наше відділення надійшло дуже багато. Особливо вразила киян цінова політика таких компаній, як "Убер", "БОЛТ" і "Уклон", мають левову частку замовлень в Києві. Слід зазначити, що перші 2 компанії мають іноземне коріння і працюють через відповідні додатки", - йдеться в повідомленні.

При цьому він вказав, що в зв'язку з цим надійшло дуже багато скарг. За словами Хмельницького, в діях перевізників можливі ознаки порушення частини 3 статті 6 Закону України "Про захист економічної конкуренції" та частини 1 статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції".

Як раніше повідомляв APnews, в Києві введено жорсткий локдаун, весь міський транспорт повинен перевозити пасажирів тільки за спецперепустками, які видавала мерія. У зв'язку з такими обмеженнями, попит на таксі виріс, як і ціни.

Новини партнерів

Спецперепустки на проїзд у метро Києва перевіряють майже 900 правоохоронців
Тенісистку Катарину Завацьку вкусив павук-вовк перед поїздкою на турнір до Швейцарії

Найпопулярніше за тиждень