Антикорупційний суд продовжив арешт Юрія Гримчака

Антикорупційний суд продовжив арешт Юрія Гримчака
Читать на русском

Екс-заступника міністра Юрія Гримчака затримали за отримання хабаря

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці екс-заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юрію Гримчаку, повідомляє Інтерфакс.

"13 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив на два місяці термін тримання під вартою для колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб", - йдеться в повідомленні.

Крім того, помічнику Гримчака, якого слідство вважає співучасником кримінального провадження, також продовжили тримання під вартою - на 30 днів.

Як повідомлялося, увечері 14 серпня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генпрокуратури затримали Гримчака і його помічника Ігоря Овдієнка за вимагання хабара в розмірі $1,1 млн. Їх затримали на гарячому під час отримання частини коштів розміром $480 тис.

За інформацією НАБУ і СБУ, Гримчак підозрюється у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави сумою 6 млн грн Гримчаку.

6 вересня Чернігівський апеляційний суд залишив у силі це рішення у "справі Гримчака".

8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив Гримчаку запобіжний захід до 14 листопада.

Новини партнерів

Аналітики Oxford Economics поліпшили прогноз щодо зростання ВВП в Україні
У Дніпрі поліцейських судитимуть за катування затриманого

Найпопулярніше за тиждень