Аномальна спека у Києві: столиця побила одразу чотири температурні рекорди

Аномальна спека у Києві: столиця побила одразу чотири температурні рекорди
Читать на русском

Температура повітря у Києві досягла історичного максимуму для червня.

За минулу добу, 24 червня, у Києві зафіксували чотири температурні рекорди. Найвищою була середньодобова, максимальна і мінімальна температура, а також у четвер температура повітря досягла історичного максимуму для червня.

Про це APnews пише з посиланням на Центр геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського.

Зазначається, що востаннє температура повітря до такого максимуму, як 24 червня, прогрівалася у 1924 році. Однак навіть тоді було на 2,3 градуси прохолодніше.

"Максимальна температура повітря після полудня в столиці піднялася до +35,5 градусів, перевищивши попередній рекорд для цього дня в 1924 році на 2,3 градуса, а для червня в цілому на 0,5 градуса. Попередній історичний максимум для першого місяця літа тримався з 1885 року", - повідомили в обсерваторії.

Крім того, новий рекорд встановила і мінімальна температура, яка за 24 червня не опустилася нижче +22,2 градусів. Цей показник на 1,5 градуса тепліше попереднього рекорду, встановленого в 1964 році.

А середньодобова температура в Києві за четвер склала +28,1 градусів, що на 1,6 градуса вище рекордного значення температури для цього дня 1924 року.

Як повідомляв APnews раніше, аномально спекотна погода триватиме в Україні до вихідних.

Новини партнерів

У Путіна відреагували на санкції України проти компаній РФ: зустріч із Зеленським може зірватися
Лише п'ять учнів по країні отримали 200 балів на ЗНО з української мови та літератури – МОН

Найпопулярніше за тиждень