Американський мільярдер Сорос назвав голову КНР загрозою, закликавши його скинути

Американський мільярдер Сорос назвав голову КНР загрозою, закликавши його скинути
Читать на русском

У своєму відеозверненні Сорос запропонував громадянам Китаю змінити керівництво країни.

Американський мільярдер Джордж Сорос заявив, що глава Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін є "найбільшою загрозою", з якою сьогодні стикаються відкриті суспільства. Він закликав Захід схилити Китай до зміни політичного керівництва.

Про це APnews повідомляє з посиланням на відеозвернення Джорджа Сороса. За його словами, Сі Цзіньпін править шляхом залякування, і ніхто не наважується сказати йому те, що він не хоче чути.

Сі Цзіньпін, за його словами, на відміну від колишнього керівника Китаю Дена Сяопіна, "справді вірить у комунізм". Тому Сорос закликав Китай змінити керівництво та вектор розвитку.

Сорос зазначив, що Китай став "наймогутнішою авторитарною державою у світі".

Водночас мільярдер наголосив:

"Бурлячий ринок нерухомості країни, зменшення населення і штам "Омікрон", що швидко розповсюджується, можуть занапастити його (Сі Цзіньпіна – ред.) під час його престижного проекту Зимових Олімпійських ігор".

Додамо, наприкінці 2022 року відбудеться 20-й з'їзд Комуністичної партії Китаю, на якому обиратимуть кандидатуру на посаду генерального секретаря. Сорос вважає, що Сі Цзіньпіну буде складно залишитися главою Китаю на третій термін.

Раніше APnews повідомляв, влада США ухвалила рішення бойкотувати Олімпійські ігри, які відбудуться в Пекіні в лютому 2022-го року.

Новини партнерів

Понад половина українців проти того, щоб Зеленський висувався на другий термін - опитування
У МЗС прокоментували створення альянсу Україна-Польща-Велика Британія

Найпопулярніше за тиждень