Американський фігурист ЛеДюк, який є відкритим геєм, стане першим небінарним спортсменом на зимовій Олімпіаді

Американський фігурист ЛеДюк, який є відкритим геєм, стане першим небінарним спортсменом на зимовій Олімпіаді
Читать на русском

ЛеДюк є не лише небінарною людиною, тобто не відносить себе ні до чоловіків, ні до жінок, а й відкритим геєм.

30-річний американський фігурист Тімоті ЛеДюк, який виступає у парі з Ешлі Кейн-Гріббл, стане першим небінарним учасником зимової Олімпіади, яка проходитиме у Пекіні 4 – 20 лютого.

Про це APnews повідомляє з посиланням на NBC. Відомо, що Тімоті ЛеДюк є не лише небінарною людиною, тобто не відносить себе ні до чоловіків, ні до жінок. Він також є відкритим геєм.

Камінг-аут спортсмен здійснив у 2019 році, ставши першим відкритим геєм, який переміг на чемпіонаті США у змаганнях спортивних пар. А у 2021 році фігурист оголосив про свою небінарну гендерну ідентичність.

Варто зазначити, що ЛеДюк цього року став першим небінарним спортсменом, який виступає публічно й виграв чемпіонат США з якоїсь дисципліни.

Зазначимо, небінарні люди — це всі, чия ґендерна ідентичність знаходиться поза бінарною ґендерною системою. Тобто це люди, які не відчувають себе виключно жінкою чи виключно чоловіком.

Раніше APnews повідомляв, що у 2021 році жіноча футбольна збірна Канади виграла фінал олімпійського турніру з футболу в Токіо. Однією з футболісток, які виграли "золото", стала Ребекка Куїнн, яка стала першим в історії трансгендером-призером Олімпійських ігор.

Новини партнерів

Під час засідання ОДКБ Путін знову переплутав ім'я президента Казахстану. Відео
Терези марнотрати та фартові Риби: Фінансовий гороскоп на тиждень з 10 по 16 січня 2022 року для кожного знака зодіаку

Найпопулярніше за тиждень