На "Оскар" не допустять фільми, в яких немає представників ЛГБТ і темношкірих

На "Оскар" не допустять фільми, в яких немає представників ЛГБТ і темношкірих
Читать на русском

Кіноакадемія представила чотири стандарти, в кожному з яких по декілька пунктів, що пов’язані з етнічними, расовими, гендерними та інклюзивними ознаками.

Американська кіноакадемія опублікувала нові стандарти для номінації в категорії «Кращий фільм» кінопремії «Оскар». Вони базуються на принципах рівності. Про це повідомляє APnews з посиланням на пресслужбу премії.

«Стандарти розроблені для заохочення рівного представництва на екрані і за його межами, щоб краще відобразити різноманітність аудиторії, що ходить в кіно», - йдеться у повідомленні.

Так, кіноакадемія представила чотири стандарти, в кожному з яких по декілька пунктів, що пов’язані з етнічними, расовими, гендерними та інклюзивними ознаками. Зокрема:

  • Один з головних героїв (або герой другого плану) має бути темношкірим, азіатом, латиноамериканцем, жителем Близького Сходу або представником іншої етнічної групи.
  • Серед акторського складу не менше 30% мають бути представлені жінками, етнічними представниками, членами ЛГБТ- спільноти або людьми з обмеженими можливостями.
  • Основна тема картини має стосуватися расових, гендерних проблем, або проблем людей з обмеженими можливостями.
  • Серед стажистів, дистриб’юторів, керівників рекламних кампаній мають бути кілька представників інших етнічних груп, членів ЛГБТ або людей з інвалідністю.

Варто зазначити, для номінації на головний «Оскар» в 2022 і 2023 році ці стандарти не будуть обов’язковими.

Однак, вже з 2024 року (96-а церемонія) для отримання номінації на головну статуетку кінокартина повинна буде відповідати щонайменше двом з вищенаведених правил.

Для решти номінацій «Оскара» правила залишаться незмінними.

Як повідомляв APnews раніше, оскароносний режисер Алан Паркер помер у Лондоні.

Читайте також:
Стали відомі номінанти на премію "Оскар"

Новини партнерів

Ще один білоруський опозиціонер та член Координаційної ради не виходить на зв'язок
Тортури і ґвалтування у Кагарлику: 90% експертиз підтверджують причетність поліцейських

Найпопулярніше за тиждень