Акціонер "Турбоатом", "чиновники" Криму та судді РФ: Зеленський подписав укази про санкції

Акціонер "Турбоатом", "чиновники" Криму та судді РФ: Зеленський подписав укази про санкції
Читать на русском

Санкції запроваджуються на п'ять років.

Президент Володимир Зеленський підписав документ про запровадження санкцій щодо низки російських громадян та кримських "чиновників". Найбільший термін дії обмежень становить п'ять років

Про це повідомляє APnews із посиланням на прес-службу Офісу президента.

В український список санкцій потрапили 18 суддів з РФ.

Що передбачають обмеження:

  • блокування активів;
  • заборона на приватизацію, оренду держмайна резидентами іноземної держави та особами, які прямо чи опосередковано контролюються резидентами іноземної держави або діють у їх інтересах;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України.

Санкції запроваджуються на п'ять років.

Крім того, обмеження запровадили щодо російських "чиновників" на території тимчасово окупованого Криму. Таких "чиновників" нарахували 52 особи.

Також під українськими санкціями опинився представник президента РФ у Північно-Кавказькому федеральному окрузі Юрій Чайка та дизайнер Артемій Лебедєв. Рішення про введення санкцій ухвалили на засіданні РНБО 30 грудня 2021 року та введено у дію указом президента України.

До списку санкцій потрапила кіпрська компанія Biscone Limited, міноритарний акціонер АТ "Українські енергетичні машини", відома як "Турбоатом". Обмеження діятимуть лише три роки.

Укази набирають чинності з дня публікації.

Як раніше повідомляв APnews, у Конгресі США зареєстрували законопроект про запровадження санкцій проти Росії у разі подальшої агресії проти України. Цей законопроект є вже третім за рахунком, який перебуває на розгляді парламенту.

Новини партнерів

Вітання Зеленського та "живий" ланцюг у Києві: в Україні відзначають День Соборності (фото)
На Франківщині пояснили спалах COVID-19, встановленням рекорду України

Найпопулярніше за тиждень