Акції на підтримку Стерненка та Порошенка: адвокат пояснив, чи є мітинги тиском на суд

Акції на підтримку Стерненка та Порошенка: адвокат пояснив, чи є мітинги тиском на суд
Ексклюзив
Читать на русском

Адвокат зазначив, що суд може покарати особливо агресивних активістів

Засідання судів по резонансних справах або за участю відомих персон не обходяться без мітингів і акція на підтримку тих чи інших особистостей. Так, яскравим прикладом стали судові розгляди за участю Сергія Стерненка, якого звинувачують у вбивстві, та п'ятого президента Петра Порошенка, який фігурує в ряді кримінальних справ.

Редакція APnews разом з адвокатом юридичної компанії "Альянс Правових сил" Юрієм Рожковим розбиралася, чи є мітинги під час судових засідань тиском на суддю.

За його словами, якщо активісти знаходяться в залі суду та перешкоджають розгляду виробництва, то їх дії можна розцінити як тиск на суд.

"Якщо активісти знаходяться в залі судового засідання і поводяться некоректно, то це можна розцінювати як неповагу до суду. Якщо вони щось викрикують, коментують дії суддя, то дану ситуацію можна розцінювати як тиск на суд. Але суд має право застосовувати до таких активістам заходи адміністративного. Якщо це систематичні порушення, то навіть може притягнути до кримінальної відповідальності", - пояснив адвокат.

При цьому він вказав, що якщо активісти знаходяться поза залою суду, то це не є тиском на суд.

Читайте також:

Новини партнерів

Частину активістів на мітинг Порошенка привезли з Луцька, а в метро роздавали квитки. Фотофакт
У Закарпатській області посилили карантин через збільшення хворих на COVID-19

Найпопулярніше за тиждень