Адвокати Порошенка розповіли, куди насправді він витратив 11 млн грн: "На жаль, гроші не для нас"

Адвокати Порошенка розповіли, куди насправді він витратив 11 млн грн: "На жаль, гроші не для нас"
Читать на русском

Вони також розповіли, що Порошенко скоро внесе нові зміни до декларації – про отримання 27 млн грн

Адвокати Петра Порошенка, які ведуть його справу про державну зраду, розповіли, що 11 млн грн, які їхній підзахисний нещодавно витратив на "юридичні послуги", не для них. Ці гроші було сплачено англійським юристам, які вели справу по позову Ігоря Суркіса.

Про це APnews пише з посиланням на заяву адвокатів Ігоря Голованя та Іллі Новікова на ранковому брифінгу.

Нагадаємо, Петро Порошенко на початку року оновив свою декларацію, внесши зміни про майновий стан. Зокрема, вказавши про виплату 11 млн грн "на юридичні послуги".

"Нас питали, як ми до цього ставимося. На превеликий жаль, йдеться не про нас. Це гроші, які були сплачені англійським юристам, які вели справу по позову пана Суркіса, яку пан Суркіс програв. І, відповідно, Порошенко в англійському суді виграв", - розповіли вони.

Додавши, що зовсім скоро Порошенко знову внесе зміни до декларації, бо Ігор Суркіс заплатив йому понад 27 млн грн.

"Скоро майновий стан Порошенко знову зміниться, що буде відображено у декларації, бо Суркіс заплатив йому понад 27 млн грн у англійських фунтах. Це пов’язано з тим, що позивач, який програв справу, мав сплатити по цьому позову", - пояснив адвокат.

Нагадаємо, мова йде про позов, який Ігор Суркіс подав через три роки після націоналізації ПриватБанку – в грудні 2019-го. Бізнесмен і повʼязані з ним компанії втратили депозити в філії ПриватБанку на Кіпрі в кінці 2016 року в результаті bail-in. Тоді кошти компаній і фізосіб, повʼязаних з ексвласниками «Привату», НБУ конвертував у капітал банку.

Раніше APnews писав, що Порошенко за підсумками грудня не отримає "депутатські" виплати, бо прогулював засідання комітету Ради.

Новини партнерів

Мін'юст та Міноборони розглянуть скасування обов'язкового військового обліку жінок
Джонсон і Шольц пригрозили Росії, що будь-яке вторгнення в Україну буде серйозною стратегічною помилкою

Найпопулярніше за тиждень