Адвокат розповів, що загрожує нападникам на мітингувальників у Києві

Адвокат розповів, що загрожує нападникам на мітингувальників у Києві
Ексклюзив
Читать на русском

Спойлер - тюремний термін

Поліцейські затримали 15 осіб, які напали на учасників протесту в Києві 17 червня. Вони напали на мітингувальників зі спини і вдарили кілька людей по голові. Відомо, що проти однієї людини, яка застосува сльозогінний газ проти правоохоронців, відкрили кримінальне провадження.

Редакція APnews поцікавилася у адвоката, що може загрожувати за скоєне затриманим.

В ексклюзивному коментарі Юрій Рожков розповів, що дані дії співробітники поліції можуть кваліфікувати за 296 статтею ККУ (хуліганство), як по частині 1, так і за частиною 2 (вчинене групою осіб), або по частині 4 (із застосуванням предмета, який заздалегідь був заготовлений для нанесення тілесних ушкоджень).

Адвокат пояснив, що, оскільки був застосований газовий балончик, який вражає сітківку ока, це і може вважатися тілесними ушкодженнями. Згідно з цією статтею, правопорушникам може загрожувати тюремний термін від 3 до 7 років.

"А якщо від дії нападників постраждали ще й співробітники поліції, можна також розглядати кваліфікацію статті 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу)", - сказав Юрій Рожков.

За це загрожують виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Оновлене: як повідомили у поліції, стосовно одного затриманого відкрите кримінальне провадження за статтею 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Діям інших учасників акції також буде надана юридична оцінка.

Раніше APnews публікував відео моменту нападу на мітингувальників.

Читайте також:

Новини партнерів

Вулиці Києва перетворились на ріки через зливу: місто паралізували затори
У "Слузі народу" розповіли, як планують підвищувати прожитковий мінімум в Україні

Найпопулярніше за тиждень