Захисники екс-нардепа Тетяни Чорновол наполягатимуть на відмові від запобіжного заходу

Захисники екс-нардепа Тетяни Чорновол наполягатимуть на відмові від запобіжного заходу
Ексклюзив
Читать на русском

Захисники Тетяни Чорновол наполягатимуть на відмову від запобіжного заходу.

Співробітники Державного бюро розслідувань вручили колишньому народному депутату Тетяні Чорновіл підозру в умисному вбивстві за попередньою змовою і підпалі офісу "Партії регіонів" на вулиці Липській.

Редакція APnews поспілкувалася з адвокатом Олександром Шадріним з приводу справи екс-нардепа Чорновіл.

"Звинувачення абсолютно неадекватні - ні звинувачення у вбивстві, ні в прямому чи непрямому намірі. Ні того, ні іншого в її діях не було. Чому саме зараз складно сказати, напевно, це політичний хід перед місцевими виборами", - зазначив адвокат.

При цьому він вказав, що захисники Чорновіл наполягатимуть на відмові від запобіжного заходу.

Пізніше прес-служба ДБР оприлюднила повідомлення, згідно з яким сторона звинувачення не зверталося до суду для затримання Чорновол.

"Затримання Чорновол після повідомлення про підозру при відсутності дозволу слідчого судді на затримання неможливо. За таким дозволом на затримання сторона звинувачення не зверталася. Чорновол не підозрюється в організації або участі в масових протестах. Інформація, озвучена Чорновол про те, що їй інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 170 (Перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій), 294 (Масові заворушення), 146 (Незаконне позбавлення свободи), 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), 125 (Умисне легке тілесне ушкодження), 126 (Побої та мордування) КК України, є недостовірною", - відзначили в Бюро.

Як раніше повідомляв APnews, нардеп Тетяна Чорновол розповіла обставини, при яких вона підпалила офіс "Партії регіонів".

Новини партнерів

Соколову через суд можуть заборонити виконувати обов'язки в.о. директора ДБР
У Києві на лівому березі палає електростанція, пролунав потужний вибух. Відео

Найпопулярніше за тиждень